Aanstaande woensdag bij telefoon blijven!
Hovocubo & Vriendenloterij Belactie! woensdagavond 13 februari organiseert Hovocubo een belactie in samenwerking met de VriendenLoterij om zo geld in te zamelen voor onze club!
Op woensdag 13 februari tussen 19.00 en 20.30 kun je een telefoontje verwachten met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij voor mooie prijzen!
Het is de moeite meer dan waard, want:
· De helft van jouw lotprijs gaat direct naar onze clubkas;
· Als deelnemer van de VriendenLoterij maak je maandelijks kans op fantastische prijzen;
Laten we dus gaan voor zoveel mogelijk loten, om zo extra geld voor de club te winnen!
Houd je telefoon woensdagavond vanaf 19.00u extra in de gaten offfffffffff bevestig voor die tijd per app met alle benodigde gegevens als je mee wilt spelen!
# weet dat het per maand opzegbaar is, dus mocht je 1 maand mee willen doen om voor Hovocubo hun target te behalen is zelfs dat mogelijk!
Zie hieronder één van de goede doelen die de vriendenloterij steunt waar wij allemaal wat aan hebben. Voor jezelf of je naaste omgeving:
Amsterdam UMC krijgt vijf miljoen om zelf medicijnen te produceren
Het Amsterdam UMC is al langer bezig met het zelf produceren van geneesmiddelen. Vorig jaar nog had het ziekenhuis een wereldprimeur. Van een medicijn tegen een erfelijke stofwisselingsziekte werd een veel goedkopere variant geproduceerd. Bij de ziekenhuisapotheek kost het medicijn zo’n 20.000 euro, terwijl de fabrikant de prijs had verhoogd naar 200.000 euro.
Het ziekenhuis verwacht de prijs van meer medicijnen nu te kunnen verlagen. ‘Het is zo dat sommige geneesmiddelen ongelooflijk duur zijn, waardoor ook de beschikbaarheid in het gedrang kan komen. We kunnen met eigen bereidingen de prijs naar beneden krijgen en zo de beschikbaarheid verbeteren. Dat we geld krijgen om dit soort projecten vanuit de academie van de grond te trekken, is uniek’, zegt hoogleraar Carla Hollak, gespecialiseerd in erfelijke stofwisselingsziekten.
Met het geld van de Vriendenloterij wil Amsterdam UMC meer geneesmiddelen ontwikkelen en onderzoeken waarom bepaalde geneesmiddelen niet beschikbaar zijn voor patiënten, schrijft de NOS.