Topklasse lonkt voor Hovocubo 2

In een zeer goed gevulde Sporthal de Opgang met Hovocubo supporters en onze goede buren van ZVV Zwaag werd een strijd gestreden die geen strijd was. Hovocubo die al een aantal jaar promotie als een noodzaak beschouwd om de afstand tussen Hovocubo 1 en 2 te verkleinen hunkert naar dit moment. Haalt ook alles wat mogelijk is uit de kast om dit te bereiken. Dit en het feit dat Hovocubo 1 een aantal weken geen wedstrijdritme heeft en het geluk dat een aantal spelers nog speelgerechtigd zijn voor het tweede maakt het mogelijk om zich te kunnen versterken. En zo geschiede. Hovocubo – Zwaag is altijd een wedstrijd tussen twee vrienden in het vak. Er is tussen beiden altijd een gezonde rivaliteit. Aan Zwaagse kant spelen ook een aantal spelers van wie de roots bij Hovo liggen.

Binnen 1 minuut was het raak, Karim Ajnane schiet de bal onberispelijk achter het net van de Zwaagse doelman Elle Mol. Speaker Chris Wobbe voor de gelegenheid gevraagd om de microfoon vast te pakken mocht dit al snel doen. Niet veel later liet Amir Molkârâi uit een corner met een prachtige volley het net heerlijk bollen. 2-0. In een man-meer situatie door een door Tom Overtoom opgelopen gele kaart (verkeerde wissel) kreeg Zwaag meerdere kansen om aansluiting te vinden. Echter een uitmuntende keeper Jasper Boon was niet te passeren. Gestrekt hield hij meerdere malen de bal uit alle hoeken van zijn doel. Ondertussen stond het in Andijk 1-0 voor Sporting Andijk tegen Vedette/De Remise. Met een gelijk spel daar zou winst voor Hovo het kampioenschap betekenen. Maar zo ver was het dus nog niet.

Met flitsend voetbal weet Dennis Selbach een gaatje te vinden en scoort de drie nul en later zorgt goed combinatie voetbal dat Tom Overtoom de score naar 4-0 weet uit te breiden. Verder uitlopen wordt door de Zwaagse doelman Elle Mol voorkomen. Voor rust weet Jeroen Heus namens Zwaag iets terug te doen. De 4-1 stand met de wissel van speelhelft met ook een leuke wedstrijd van twee kanten.

Na de korte rust probeert Zwaag tegengas te geven. Een vrij trap van “good old” Arie van der Laan, oud speler van Hovocubo 1 in de jaren 90 treft echter geen doel. Groot respect voor deze “taaie veteraan” voor het nog steeds opbrengen van een hoog niveau.

Ondertussen staat Sporting Andijk 3-0 voor wat duidelijk maakt dat het kampioensfeestje nog even zal moeten wachten. Uitblinker Dennis Selbach maakt een einde aan de illusies van Zwaag om in de tweede helft de stand recht te trekken en scoort de 5-1. Een gele kaart voor een andere oud Hovocubaan Stacey Majoor geeft Hovocubo de vrije hand om in de man-meer situatie rond te tikken tot dat Mo el Rougui uiteindelijk het gaatje vindt en de 6-1 aantekent. Na dat Dennis Selbach zijn derde doelpunt van de avond maakte wist Stacey Majoor de eer nog eens te redden met een tweede doelpunt van de gasten. Het slotakkoord werd door aanvoerder Nick Visser gegeven door het achtste Hoornse doelpunt te maken.

Sporting Andijk wint met 4-1 van Vedette/De Remise. Hovocubo staat nu 12 punten voor met nog 1 wedstrijd te spelen op 17 april. Indien de ploeg uit Andijk, die tussentijds drie wedstrijden moet inhalen, punten laat liggen hoeft Hovocubo 2 alleen maar te spelen om zich kampioen te noemen en is promotie naar de Topklasse een feit.

17 april: ZVV Hovocubo 2- ZVV Volendam 2